Geers Begrafenissen

Begrafenissen Geers wenst u te informeren over de tijdelijke maatregelen die wij dienen te nemen door het Covid19-virus (Corona)

  1. Begrafenissen Geers blijft beschikbaar om nabestaanden van overledenen bij te staan.

  2. De besprekingen om een uitvaart te regelen gaan door in het funerarium Vlaanderenkaai 22 te Kortrijk.

Wij vragen om het aantal aanwezigen strikt te beperken bij deze bespreking.

  1. Afscheidsplechtigheden dienen door te gaan in strikt besloten kring:

Vanaf maandag 19 oktober 2020 werd er via een ministerieel besluit kenbaar gemaakt dat alle uitvaarten maar door maximaal 40 personen mogen bijgewoond worden. Tussen de verschillende bubbels dient er ten allen tijde anderhalve meter afstand gewaarborgd te worden. Dit geldt zowel voor uitvaarten in een kerk, als deze in een crematorium.

Vanuit het crematorium te Kortrijk werd er een richtlijn uitgevaardigd dat voorbereidende familiegesprekken uitsluitend per telefoon en per email gebeuren. Uitvaartdiensten worden sober en kort gehouden. De uitvaartdiensten gaan in principe door in de grote aula, voor maximum 40 personen. Individuele aanwezigen dienen voldoende afstand te vrijwaren van elkaar. Families worden niet meer toegelaten in de technische ruimtes van de crematoria. Aanwezigheid bij de invoer van de overledene in de oven is tijdelijk niet toegestaan.

  1. Koffietafels en rouwmaaltijden zijn vanaf maandag 19 oktober mogelijk met maximaal 40 aanwezigen met maximaal 4 personen per tafel. Elke gast moet aan zijn of haar eigen tafel blijven zitten. Tussen de tafels moet een afstand van 1,5 meter in acht worden genomen. De obers moeten een mondmasker dragen. Recepties zijn niet toegelaten

  2. Tijdens de periode dat de maatregelen van kracht zijn zullen volgende openingsuren voor het funerarium hanteren: op weekdagen van 16 uur tot 17 uur, op zaterdag van 14 uur tot 15 uur, gesloten op zon- en feestdagen.

  3. In het funerarium zijn alle nodige voorzorgen genomen met oog op de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers.

  4. Begrafenissen Geers blijft uiteraard ten allen tijde beschikbaar per email en telefoon. Heeft u vragen bij deze maatregelen, aarzelt u niet om ons te contacteren via info@begrafenissengeers.be of op het nummer 056 22 08 83.

Dank voor uw begrip,

Begrafenissen Geers

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info